Tykkään kovasti tästä rahkataikinaohjeesta josta saa tehtyä todella hyvän ja mehevän piirakan vähilläkin aineilla.
250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 dl jauhoja
Tähän ei tarvitse välttämättä lisätä kuin paistetut kanasuikaleet ja vähän broilerimaustetta niin hyvää tulee.
Tänään toteuttamani piirakka tosin sai hieman juhlavamman kuorrutteen ja upposi suihin ennätysvauhtia.
Tässä ohje kaksinkertaisena josta saa tehtyä pellillisen piirakkaa:
Kanapiirakka
Pohja:
500 g maitorahkaa
2 munaa
1 tl soodaa
2 tl suolaa
2 dl jauhoja
Täyte:
400 - 600 g kanaa valmiiksi paistettuna
2-3 tomaattia
Sinihomejuustoa
Mausteita oman maun mukaan
Munaseos:
2 dl ruokakermaa
200 g kermaviiliä
2 munaa
Sekoita pohjan aineet yhteen ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaisesti koko pellin alueelle.
Lisää kanat, viipaloidut tomaatit, sinihomejuusto ja mausteet.
Vatkaa ruokakerma, kermaviili ja munat sekaisin ja lisää seos piirakan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Piirakka on hyvää lämpimänä mutta maistuu oikein hyvältä myös kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ovat aina tervetulleita...