Sivut

tiistai 6. tammikuuta 2015

Pyhäpäivän herkullinen kanapiirakka

Tykkään kovasti tästä rahkataikinaohjeesta josta saa tehtyä todella hyvän ja mehevän piirakan vähilläkin aineilla.

250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 dl jauhoja

Tähän ei tarvitse välttämättä lisätä kuin paistetut kanasuikaleet ja vähän broilerimaustetta niin hyvää tulee.

Tänään toteuttamani piirakka tosin sai hieman juhlavamman kuorrutteen ja upposi suihin ennätysvauhtia.

Tässä ohje kaksinkertaisena josta saa tehtyä pellillisen piirakkaa:

Kanapiirakka

Pohja:
500 g maitorahkaa
2 munaa
1 tl soodaa
2 tl suolaa
2 dl jauhoja

Täyte:
400 - 600 g kanaa valmiiksi paistettuna
2-3 tomaattia
Sinihomejuustoa
Mausteita oman maun mukaan

Munaseos:
2 dl ruokakermaa
200 g kermaviiliä
2 munaa

Sekoita pohjan aineet yhteen ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaisesti koko pellin alueelle.
Lisää kanat, viipaloidut tomaatit, sinihomejuusto ja mausteet.
Vatkaa ruokakerma, kermaviili ja munat sekaisin ja lisää seos piirakan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.

Piirakka on hyvää lämpimänä mutta maistuu oikein hyvältä myös kylmänä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita...